Bombenprogrammet HögOddsaren 2018

HögOddsaren är 1X2:s avlägsne kusin för att kunna spela smart på Svenska Spels oddsspel Bomben.

 1. HögOddsaren hämtar info om aktuella bombenobjekt, du väljer att spela ett av dessa och därefter:
 2. Du begrundar den matchstatistik HögOddsaren har hämtat, tar ut din målram och väljer lämpliga villkor, för att öka din vinstchans och/eller att ställa in siktet mot högre utdelningar.
 3. Om du vill kan du kolla hur många rader som är möjliga med samtliga dina villkor och ev anpassa eller lägga till något villkor.
 4. Dina bombenrader tillverkas.
 5. Raderna lämnar du in blixtsnabbt via Internet.
 6. Därefter är du redo med en stekhet rättningsfunktion á la TipsExtra.

Med HögOddsaren kan du enklare än någonsin få fram de unika spelvärda rader som just du vill tippa. Systemen tillverkas av enkelrader, var och en utvald att överensstämma med samtliga de villkor du krävt, såsom ett eller flera av:

 • Teckenram
 • Målram
 • A/B/C/D och AB
 • Utgångsrader för mål, resultat och tipstecken
 • MålSumma, på flera sätt, t ex per match, för hemmalagen, totalt
 • MålSkillnad, på flera sätt, t ex per match, totalt, absolut
 • Odds (när detta finns tillgängligt)
 • Spelarnas promille
 • Spelarnas rank, på flera sätt
 • Vikter
 • Poäng
 • m fl

Bäst är att prova själv — [Ladda hem 30-dagars HögOddsaren] Du har ju inget att förlora, tvärtom!

Deltar du i ett spelbolag som använder HögOddsaren? — [Ladda hem gratis rättningsversion av HögOddsaren]

Snabbfakta

 • HögOddsaren klarar inlämning via Internet med Svenska Spels "Egna rader".
 • HögOddsaren är helt på svenska, mycket lättanvänt och har en överskådlig, proffsig och stilren layout.
 • Bra hjälptexter och pdf-manual för utskrift.
 • HögOddsaren är mycket prisvärt (Hittar du ett bättre program? Köp det!)
 • Ingen årsavgift
 • Support ingår självklart!

Vill du beställa? Se startsidan för aktuella priser m m. Missa inte paketpriserna!


Nyheter

2018-02-26: Ny version Högoddsaren 2018. Programmet är anpassat till helt ny informationshämtning eftersom Svenska Spel skrotar sin gamla plattform 15/3 (tidigare var det sagt 1/3).

2013-03-25: HögOddsaren 2013 är här! Ur nyheterna, bl a:

 • Spelarnas rank nu även sorterad per lag
 • Ranksumme-villkor
 • Poäng-villkor
 • Villkor för målsumma nu även för hemma- respektive bortalagen
 • Villkor för total absolut målskillnad, t ex 1-0 (1), 2-4 (2), 3-3 (0) = 3
 • Förbättringar för TipsExtra-fönstret med mycket mer info

2013-02-18: Ny version för att programmet ska fungera tillfredsställande under Windows 8.

2011-08-22: HögOddsaren 2011 släppt med föbättrrat utseende, inte minst på 16:9-skärmar (t ex upplösningen 1920 x 1080) samt extremt uppsnabbad oddslagring och inläsning av sparade spel. Lite mer info visas även om framtagna rader.

2010-08-30: Det finns nu en fri rättningsversion att hämta om du är med i ett spelbolag.

2009-03-15: HögOddsaren 2009 släppt i en extremt spännande version. Spel på bomben tas till en helt ny nivå! Som registrerad användare har du fått mail om du inte bytt epostadress. Följande är en sammanfattning av skillnaderna mot förra versionen:

HögOddsaren har förbättrats kraftigt från version 1. Villkoren är mycket bättre och många fler för att du som kräsen spelare ska finna just det som du önskar. Ingen kommer säkerligen att använda alla villkor samtidigt utan de ska ses som en verktygslåda att plocka ur. Det är nu lättare än någonsin tidigare att spela rader inom önskat utdelningsintervall med det spelstöd som HögOddsaren 2009 erbjuder. Dessutom är den fortlöpande rättningen mycket trevligare.

Nyheterna är som följer:

Ändrad hämtning av bombenobjekt m m

· Snabbknappen som ser ut som en jordglob hämtar en lista över aktuella bombenobjekt. Endast den bomb som väljs sparas numera.
· Förutom matcherna i vald bomb hämtas matchstatistik från Svenska Spel. Dels sammanfattande målstatistik, dels baserad på senaste resultaten samt inbördes möten.

Hämtning av odds och nummerfördelning

· Bredvid ovannämna knapp finns nu en uppdatera-knapp, som hämtar
o senaste odds för alla spelade kombinationer
o promillefördelning per målsiffra
o målsiffrorna sorteras automatiskt i ordning från mest spelade (= 1) till minst spelade (= 44, 66 el 88 beroende på antal matcher)
· Information om senaste hämtning visas under menyraden.
· Det tar en stund att hämta oddsen och bearbeta detta, kanske 10-20 s beroende på din internetuppkoppling. Det brukar räcka med att hämta dem ett fåtal gånger, t ex när man just börjat med en ny bomb, någon gång mitt i arbetet, innan man gör sista justeringen före tillverkning och kanske ytterligare en gång en stund efter att spelet stängt för att få slutgiltiga odds som visas vid rättningen.

Nya villkor

· AB-villkor. Här kan man ange min och max för A och B tillsammans. T ex: A: 1-5, B: 1-4, AB: 3-6
· Målskillnad. Här anger man villkor för lagens målskillnader. Om man t ex för match 1 sätter 2-5 för hemmalaget betyder det att för de rader där hemmalaget vinner måste detta vinna med 2-5 mål. Dvs 2-1 godkänns inte. Men, oavgjorda och segrar för bortalaget är fortfarande godkända om inga andra villkor sätter stopp. På så vis kan man t ex tillåta hemmalaget att vinna med fem mål men bortalaget med max två mål. Man kan även ange villkor för sammanlagd målskillnad för hemmalagen mot bortalagen.
· Rank. Man kan ange min och max för ett visst rankintervall, t ex 1-3 för rank 1-10, osv.
· U-1X2. Tidigare kunde man bara begränsa raderna med hjälp av antal ettor, kryss och tvåor. Nu kan man även ange valfria  tecken i U-rader, t ex 1X, 1, 1 2 för en trematchers bomb. Som synes kan man använda halvgarderingar i U-1X2.
· Odds. Du kan här begränsa raderna till de som ger visst odds, t ex mellan 5000 och 20000. Observera att detta naturligtvis inte ger någon absolut garanti. Dels eftersom Svenska Spel uppdaterar oddslistan i regelbundna intervaller, dels för att spel pågår samtidigt som du själv spelar vilket kan förändra oddset. Störst oddsförändringar sker för höga odds och ju färre spel som gjorts varit.
· Spelarnas promillesumma och/eller -snitt.
· Vikter. Om man har viktat de olika målsiffrorna (lämpligen i promille) kan man ställa krav på radernas viktsumma och/eller -snitt. Även om man inte använder villkor för vikterna kan de ändå användas för att styra tillverkningen i de fall du inte tillverkar alla möjliga rader.
· Villkorsval. Det finns nu en lista över en del av villkoren nere till höger. Där bockar man för de man vill använda. De som inte finns med i listan är alltid "aktiva" men du kan ju fortfarande låta bli att använda dem genom att inte ange något krav, t ex  för målsiffornas antal, målsummor etc.

Ändrade villkor

· U-villkor för mål (U-Mål) och resultat (U-Res) har gjorts mycket smidigare att använda. Du kan nu ha flera alternativa mål/resultat i en U-rad (t ex 0, 1, 2 för hemmalaget i match 1, och 2, 3 för bortalaget och motsvarande för resulat). Det finns även funktioner för att kopiera villkor.

Övrigt

· Rättningen har gjorts om från grunden och visar nu de bästa raderna och deras odds. Även en del nyttig info om den aktuella raden som målsumma, spelarnas  promillesumma och -snitt, motsvarande för vikterna m m.
· Matchstatistik visas som stöd för systemkonstruktionen.
· Det finns nu en vettig hjälpfil.
· Hjälptexterna finns även i form av en pdf-manual, t ex för utskrift.
· Utskriften har nu även med AB-villkor och målskillnadsvillkor.

2008-09-17: Tipsprogrammen är uppdaterade avseende Svenska Spels förändringar. Som registrerad användare har du fått mail om du inte bytt epostadress.

2008-02-01: HögOddsaren uppdaterad med stöd för nya fyra-matchers Bombenobjekt. Om du inte fått mail angående fri uppdatering kan det bero på att du ändrat adress. Maila i så fall.

 

Skriv gärna e-post och lämna synpunkter, önskemål och beställningar, även av förmånliga uppgraderingar: mail@netcetera.se

Se även beställningar.

 

 

NetCetera.se

 

Meny:

 Start

 1X2

 RRR

 1X3

 HögOddsaren

 

 


Copyright © 2020 NetCetera KB